Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (Polinom jellemzése)

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni?
Előre is köszönöm.
(A fénykép lehet kicsit homályos, gépen fotóztam)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első polinom két változós (a;b), a változóra nézve harmadfokú, b változóra nézve elsőfokú polinom. A teljes kifejezés fokszáma a legnagyobb fokszám, a 3.

A második polinom két változós polinom. Az x a 4.-en szorozva y a köbön miatt a polinom fokszáma 7.

3. feladat: Az algebrai tört nem értelmezhető ott, ahol a nevező nulla.

x + 5 = 0
x = -5

A kifejezés értelmezési tartománya a -5 kivételével bármely valós szám. :)

Érdemes megnézned:
https://www.youtube.com/watch?v=SnTWO4oz2I8&t=183s
Módosítva: 5 éve
0