Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek tudnál segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
448
Egy fogyasztón átfolyó áram erőssége 500mV feszültség hatására 40mA. Mekkora a fogyasztó ellenállása? Mi történik az áramerősséggel, ha a fogyasztó elkezd melegedni?

Fizika órára kéne nagyon köszönöm ha segítesz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
⇒⇒Ha még nem késő!
Adatok:
U=0,5V
I=0,04A
R=?
R=U/I=0,5/0,04=12,5Ω
I=U/R
Ha melegszik a fogyasztó(pl. izzólámpa) nő az ellenállása, így a rajta átfolyó áramerősség csökken. (ezt a logikai gondolatmenetet az I=U/R törtből lehet magyarázni. (nő a nevező (R)⇒csökken a tört értéke! az áramerősség )
0