Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Talald meg az m paraméterét

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, Matematika, egyetem, geo
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szerintem meg mindig tudunk párhuzamost húzni az adott síkkal.

Az adott sík normál-vektora: n(1; 3; 3)
Az adott egyenes irányvektora v (3; m; -2)

Az egyenes akkor lesz párhozamos a síkkal ha a két vektor merőleges egymásra, azaz a skaláris szorzatuk nulla.

í*3 + 3m -2*3 =0
3m = 3
m=1-nél az egyenes párhuzamos a síkkal és így nem lesz metszéspontjuk.
Módosítva: 5 éve
1