Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Csatolok képet! Kérem jelezzen aki dolgozik a feladaton! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Írom.
1

Valaminek az átlagát úgy számolod ki, hogy az összes adatot összeadod, és elosztod annyival, ahány adatod van.
Az összeadás rész megvolt, tudjuk, hogy életkoraik összege 27 év. 27/3=9

Két év múlva:
Két év múlva mindannyian két évvel lesznek idősebbek.
Tehát ha M+B+H=27
Akkor: M+2+B+2+H+2= M+B+H+6=27+6=33
33/3=11
Két év múlva az átlagéletkoruk 11 év lesz.
(M= Márta életkora
B= a bátyja életkora
H= a húga életkora)
Módosítva: 5 éve
1