Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
311
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Át tudod alakítani mindkettőt arra, hogy 3x.
9x+1 = (3x+1)2= (3*3x)2=
=9*(3x)2
3x-1= (1/3)*3x
Ha a 3x helyére y-t írsz, miután ezeket behelyettesítetted, akkor máris van egy egyszerű másodfokú egyenleted.
0