Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy elefánt naponta 300 liter vizet iszik.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1311
Elég-e neki naponta egy hordó víz, ha a henger alakú hordó magassága 120 cm, alapkörének átmérője 60 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek!!!!!!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
henger térfogata: r2*3,14*m
302*3,14*120 = 339.120 cm3=339.12 dm3=339.12 liter

Mivel ez nagyobb, mint 300 l, igen, elég.

-------------
Ha helyesnek véled, ne feledd megoldásnak jelölni!
0

Annyival egészíteném ki az első választ, hogy a valós végeredményt a π=~3,14-es lefelé kerekítéssel alulról becsültük, tehát a tényleges vízmennyiség ennél több. Mivel az annál kevesebb vízmennyiség is elég, ezért az eredetinek is elégnek kell lennie.
0