Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1274
egy áru árat elöször 25% majd két honap mulva 20 % -kal emelték és igy 4500 Ft-ba kerül. Mennyi volt az áru eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szerintem:
100-45=55
4500*0,55= 2475.

2475-be került eredetileg.
-2

Visszafelé számolva

4500FT a 120% Mert 20% növelés volt a 100%= 4500/120(osztunk) szóval 4500:120 *100= 3750-->ez a 125%

a 100%=?
3750 az a 125%
30 az 1%
így 3000 lesz a 100%

Válasz: 3000FT volt eredetileg az ára az árunak.
0