Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Három hordó olívaolaj

Főoldal » Középiskola » Matematika
601
Három hordóban összesen 340 liter olívaolaj volt. A második hordóban lévőből eladtak 40 l-t, a 3. hordóban lévőből pedig 30 l-t. Így most mindegyik hordóban ugyanannyi olaj van. Mennyi olaj volt a hordókban eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1. - ben (340-30-40):3=90 liter
2.-ban 90+40=130 liter
3.-ban 90+30=120 liter volt
Módosítva: 5 éve
0