Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
657
Hogyan kell ezeket elvégezni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, tényezőkre bontás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1 kép:
a, x2-9
szorzata: (x*x)-9
b, 25-y2 = 25-(y*y), stb...
g, 36x2-16 = (36*x+36*x)-16

a többi ugyanígy

2. kép, 3. kép:
ax+a+bx+b = 1a+1x+1a+1b+1x + 1b =2a+1b+2x = 2a+b+2x

x2+ax+bx+ab = x+x+a+x+b+x+a+b=4x+2a+b
többi ugyanígy

-----------
Ha megfelelő, ne felejtsd el megoldásnak jelölni!

0

Egy néhányat megmutatok, de ezt neked kell megtanulnod! A megtanuláshoz ezt a videoklipet tudom ajánlani:
https://www.youtube.com/watch?v=Du7rSaTJeMU
0