Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
623
Hogyan kell ezeket felbontani? Kép van
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, algebra, tényezőkre bontás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem csinálom meg egyesével, hanem elmondom hogy kell, így értelmesebb, mert tudni fogod a dogában is :)

f)
3a2-ab

a2=a*a, azaz 2a
3*2=6
3a2 = 6a
ab = 1 a és 1 b

3a2-ab=6a-1a-1b=5a-b
0