Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek legyszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
296
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az arányszámok összege 4+9=13
546/13= 42

Egyik szám: 4*42=168
Másik azám: 9*42=378
0

Legyen a két szám a és b.
a:b=4:9

Ez azt jelenti, hogy:
a=4x egység
b=9x egység

A feladat szövege alapján felírhatjuk, hogy:
4x+9x= 546
13x=546
x=42

Így:
a= 4*42= 168
b= 9*42= 378
Módosítva: 5 éve
0