Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamikai elv

Főoldal » Középiskola » Fizika
659
Semmi számolást nem kérek,csak hogy a fentebbi sorból hogy következik az alatta lévő?Hogyan is emeli ki és miért szoroz μ-vel mindkét tagot?

Fe = F·cos α - m·g·sin α - (F·sin α + m·g·cos α)µ
Fe = F·(cos α - µ·sin α) - m·g·(sin α - µ·cos α)
hangsúlyozom,a feladat lényegtelen,a matematikai elvére vagyok kíváncsi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, fizika, házi, Newton, erő, kiemelés, elv
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ezt én írtam.
Egyszerűen átrendeztem, aztán kiemeltem az F-et illetve az m·g-t
µ-vel azért szorzom, mert az első sor végén ott van a µ-vel szorzás.

Ja, és elírtam, + kellene a végén.... Bocs
Fe = F·(cos α - µ·sin α) - m·g·(sin α + µ·cos α)
Módosítva: 9 éve
0