Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
360 t gabonát 3 gazda között 2:3:4 arányba osztjuk el. Mennyi jut egy gazdának.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
S.o.s.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2

Készítem.
360 t gabonát 3 gazda között 2:3:4 arányba osztjuk el. Mennyi jut egy gazdának.

Legyen az első gazda A kapjon 2 részt
a második B kapjon 3 részt
a harmadik C kapjon 4 részt

360 t gabonát összesen 2+3+4 = 9 részre osztunk, 1 rész az 360:9=40 tonna.

Így:
első gazda A kap 2 részt 80 t
a második B kap 3 részt 120 t
a harmadik C kap 4 részt 160 t

Módosítva: 5 éve
1

2+3+4=9

360:9=40t

2•40=80t jut az első gazdának
3•40=120t jut a második gazdának
4•40=160t jut a harmadik gazdának
0