Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai számítások

Főoldal » Általános iskola » Matematika
647
Csatoltam képet a feladatról. A d) feladat a házi. Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sok a rizsa a szövegben, csak ennyi: (indulás nem érdekel minket)

2*20+2*18 = 76 m
76 méterre lesznek egymástól


Ha érdekel az indulás, KÖVETKEZTETÉSSEL leírtam neked (sok más módja lehet, de így a legjobb szemléltetni): [NEM KAPCSOLÓDIK A FELADATHOZ]

Tudjuk, hogy a:
Táv: 1565 m
Gyors madár: 20 m/s
Lassú madár: 18 m/s
Gyors madár elindult: t-5
Lassú madár elindult: t

Azaz keresnünk kell olyan számot, ahol a két madár távolsága 0 mp, azaz megtettek 1565 m-t együtt!

45. másodperc:
(45-5)*20+45*18=1610 SOK

44. mp
(44-5)*20+44*18=1572, 7-el több, azaz a mp nem egész lesz
negyed mp alatt (20/4+18/4) + 9,5 m, sok.
0,2 mp alatt + 7,6, sok
0,19 mp alatt +7,2 kb.
0,18 mp alatt: 7 m

Szóval 43,18 mp alatt teszik meg a távot
-----------
Ha helyesnek találod, jelöld megoldásnak!
1