Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
hogy lehet a
32xX-84=100x3,14-et kiszámítani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
32xX-84=100x3,14

ez lenne:
32x-84=100*3,14 ?
32x-84 = 314 /+84
32x = 398 /:32
x = 12,43


Egyenlet lényege:
1, amit lehet vonjunk össze, azaz ha pl.:
x+x-x=100
első lépés x-ek összevonása:
x+x-x = 1x+1x-1x=2x-1x=1x
x=100

2, lépés, végezzük el az egyenletet, amit az egyik oldalon teszünk, tegyük meg a másik oldalon
x+59 = 100-x /adjunk hozzá egy x-et a jobb oldalhoz, hogy csak 100 maradjon, így a bal oldalhoz is hozzá kell adni
2x+59=100 /most vonjunk ki 59-et, hogy a bal oldalon csak 2x, a jobb oldalon csak szám maradjon
2x=41 /osszuk el kettővel, hogy a bal oldalon 1x maradjon, így a jobb oldallal is ezt kell tenni
x=20,5

Egyensúlyra kell figyelni, amit egyik oldallal, azt a másikkal is.
------------
Ha helyesnek véled, ne felejtsd el megoldásnak jelölni!
Módosítva: 9 éve
0

Már nem azért, de nálam más jött ki.
0