Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
838
Valaki átalakitaná ezeket a számokat törté/tizedessé?

1,2 - ezt törtbe
0,5 - ezt törtbe
5,2 - ezt törtbe
12,2 - ezt törtbe
0,012 - ezt törtbe

1
- - ezt tizedesbe
2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Ez egyszerű
A számlálót elosztod a nevezővel!
Pl. 13:7=1,857
Ha nem megy így se írj és megcsinálom! :)
0

Nem próbálod meg megérteni? Itt gyakorolhatnál:
https://www.geogebra.org/m/sxNs2xem
0

Ejtsd ki a számot
a vessző után első szám tized, utána század, ezred, tízezred
1,2 = 1 egész két tized, ilyenkor a tört alsó részében a 10 lesz, felül 12 (vesszőt elveszed)

0,5 = nulla egész öt tized, alul tized miatt 10, felül elveszed a vesszőt 05 = 5.

0,012 = 0 egész 12 ezred = felül 12 alul ezred miatt 1000


12
---
10

5
---
10

52
---
10

122
-----
100

12
----
1000

1
--- = 0,5
2


1
--- esetében a felsőt el kell osztani az alsóval, 1-ben a kettő = 0,5
2

Persze tovább lehet egyszerűsíteni a törtet, ha tovább osztod MINDKÉT számot UGYANAZZAL.
100
----
50

mindkét szám osztható 50-el, ezért
100 = 2
---- =----
50 = 1
Módosítva: 9 éve
1