Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenesek metszéspontjának koordinátái, metszéspontotjával összekötő egyenes egyenlete ! SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
842
Valaki tudna segíteni a következő feladatok megértésében? Mit és hogyan kell csinálni vagyéppen miért ?
Feladat 1: Számoljuk ki az egyenesek metszéspontjának koordinátáit, ha egyenletük
a; 3x-y=7 2x+5y=2
b; 3x+5y-2=0 y=2x-1
c; 2x-y=5 y=2x+7
d;3x-2y=1 6x=4y+2

Feladat 2: Írjuk fel a P(-1;7) pontot a 2x+ 5y=2 és a 3x-2y=5 egyenesek metszéspontjával összekötő egyenes egyenletét!

Számomra a feladatok megértése a cél és nem az, hogy ctrl+c majd ctrl+v-zek , amennyiben érthetően eltudod magyarázni , hogy mit és hogyan kéne csinálni vagy hogyan egyszerűbb végrehajtani az ilyen feladatokat, akkor kérlek segíts!

A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem. A profilomnál is kértem, hogy egyesével tegyük ki a példákat. Ha van kedved nézd meg ezt a videómat, segíteni fog. :)
https://www.youtube.com/watch?v=K2WAFy67Uhc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
1