Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Sziasztok valaki elküldi a válaszokat? Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem.
0

1. feladat
a) 965,4 + 10020,005 + 692,4 = 10985,405 + 692,4 = 11677,805
b) 9654,3 - 692,04 = 8961,9
c) 573,15*95,7 = 54850,455
d) 6978,24 : 3,6 = 1938,4
e) (5/6 + 2/3)*3/4 = (15/18 + 12/18)*3/4 = 27/18*3/4 = 27/24
f) (11/12 - 3/4):4/3 = (11/12 - 9/12):4/3 = 2/12:4/3 = 2/12*3/4 = 1/8

2. feladat
e = a*p/100 = 12500*80/100 = 10000

3. feladat
a = e:p/100 = e*100/p = 150*100/20 = 750

4. feladat
a) 6x + 3 = 4x - 2 /-3
6x = 4x - 5 /-4x
2x = -5 /:2
x = -2,5

b) 4*(x + 3) = 5*(x - 2)
4x + 12 =5x -10 /+10
4x + 32 = 5x /-4x
32 = x
0