Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős

Főoldal » Középiskola » Fizika
409
Számítsuk ki, hogy a kidolgozott feladat sze-
rinti 13 mA áramerősség esetén mennyi idő
alatt halad át a huzal valamely keresztmetszetén
Avogadro-számnyi elektron!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Q =N_A*Q_e=6*10'23 *1,6*10'-19=9,6*10'4 C
t=Q/I=9,6*10'4 C/0.013A=7384615s~85,5 nap
0