Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írd fel algebrai kifejezésekkel az alábbi mennyiségeket!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
845
a) x kg 48%-a:
b) 68,5 liter t%-a:
c) x liter 20%-os ecet tömény ecetsavtartalma:
d) 3 liter t%-os alkohol tömény alkoholtartalma:

Köszönöm előre a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Érdemes megnézned ezt a videómat. :)
https://www.youtube.com/watch?v=HBR2IjbGjTI&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=10

a) x kg 48%-a:

x*0,48

b) 68,5 liter t%-a:
68,5*0,01= 0,685 liter

c) x liter 20%-os ecet tömény ecetsav-tartalma:
x*0,20

d) 3 liter t%-os alkohol tömény alkoholtartalma:
3*0,01= 0,03 liter
Módosítva: 5 éve
0