Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
474
Egy dobozban 4 fehér, 6 sárga és 11 piros golyó van. Mi a valószínűsége, ha kihúzunk egy
golyót
a: piros lesz:
b: piros vagy fehér lesz:
c: nem piros lesz:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Valószínűség, számítás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen tehát 4+6+11=21 golyó van a dobozban.

Ezek mind csak alapfeladatok...
a)
(11/21)×100 = 52,38 %
b)
((11+4)/21)×100 = 71,43 %
c)
(10/21)×100 = 47,62 % vagy 100%-52,38% =47,62%
Módosítva: 5 éve
0