Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cosx-et kell megcsinalni de nem ertem

Főoldal » Középiskola » Matematika
593
Sinx alapján kellene megcsinalni a cosx-et
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értelmezési tartomány: R
Értékkészlet: [-1;1]
Zérushely: x=90°+k*180°, ahol k tetszőleges egész
Szélsőértékek:
maximum: 1, ha x=0+k*360°, ahol k tetszőleges egész
minimum: -1, ha x=π+k*360°, ahol k tetszőleges egész
Monotonitás:
szigorúan monoton csökken, ha 0+k*360°≤x≤π+k*360°, ahol k tetszőleges egész
szigorúan monoton nő, ha π+k*360°≤x≤2π+k*360°, ahol k tetszőleges egész
Paritás: páros
Konvexitás:
konvex, ha 90°+k*360°≤x≤270°+k*360° mindkét oldalon nyílt intervallumon, k tetszőleges egész
konkáv, ha -90°+k*360°≤x≤90°+k*360° mindkét oldalon nyílt intervallumon, k tetszőleges egész
Periódusa: 2π
0