Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
903
Egy háromszög csúcsainak koordinátái: A (-2;+4), B (-2;-2), C (+6;-2) - Mekkora a háromszög területe (T)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van 3 3szög és egy téglalap.
Ttéglalap=6*8=48
TBCD=4*8/2=16
TAEC=8*6/2=24
Tehát Ttéglalap-TBCD-TAEC=TABC=48-16-24=8
1