Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
296
15.feladat , a,b,c feladat köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 2a + 4 + 3 * (a - 2) =
= 2a + 4 + 3a - 6 =
= 5a - 2
b) 4b - 2 * (b + 1) + 3 =
= 4b - 2b - 2 + 3 =
= 2b + 1
c) 5c + 1 - (c - 3) =
= 5c + 1 - c +3 =
= 4c +4
0