Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Régen bizonyos munkakörökben a fizetés 3 évenként ugyanannyival nőtt. Mennyivel nőtt 3 évenként a fizetése annak, akinek 200 pengő volt a kezdő fizetése, és 15 éves szolgálat után 350 pengőt kapott?

Köszönöm előre is a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
350-200=150.
Tehát 15 év alatt 150-et kapott.
150:15(évente)=10.
3 évnte = 3*10=30.

3 év múlva: 200+30=230
6 év múlva: 230+30=260
9 év múlva: 260+30=290
12év múlva:290+30=320
15 év múlva:320+30=350
Tehát 30 pengővel nőtt a fizetése három évenként.
Szerintem
Módosítva: 5 éve
1