Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kifejezések

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Határozd meg, hogy milyen értékeket vehet fel a csatolt kifejezés, ha a, b, c olyan pozitív valós számok, melyek összege 1.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam, próbálkozok.
1

Mindig 2 lesz, már "csak" le kell vezetni.

a=b=c=1/3⇒2/3 + 2/3 + 2/3 =2
a=1/11 b=3/11 c=7/11⇒8/11 + 4/11 + 10/11 = 22/11 = 2
a=1/2 b=c=1/4 ⇒3/4 + 3/4 + 2/4 = 8/4 = 2
1

Végül csak sikerült.
a+b+c=1 ⇒c=1-a-b - t helyettesítsük be c helyére.
Módosítva: 5 éve
1