Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kéne. Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1705
1.) 9 V feszültségű áramforrása egy 60Ω-os és egy 30 Ω-os fogyasztót kapcsolunk párhuzamosan. Mekkorák a mellékágak áramai?

2.) A második kidolgozott feladat szerinti kapcsolásban csereljük ki a feszültségforrást! Az ellenállások értéke továbbra is R₁= 60Ω, R₂=30Ω. Az árammérő által jelzett érték I₂= 0,45 A .
a) Milyen értéket jelez a feszültségmérő?
b) Mekkora a főág árama és az R₃ ellenálláson átfolyó áram?
c) Mekkora a telel feszültsége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
0