Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az eredeti szám?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
584
Egy kétjegyű szám második számjegye 1-gyel nagyobb az elsőnél. Ha mindkét számjegyét 2-vel növeljük, akkor az eredeti és az új szám összege 90. Mi az eredeti szám?

Ha valaki megtudná oldani, akkor ilyen táblázatba kellene. :

tízesek egyesek szám
eredeti szám
új szám
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Következtetéssel is megoldható, ehhez nem kell sok tudás, csak idő:
22 + 44 = 66 -> nagyobb kell
30 + 52 = 82 -> nagyobb kell
35 + 57 = 92 -> kisebb kell
34 + 56 = 90 -> pont kilencven


Eredeti: 34
Új szám: 56
0