Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény transzofmáció

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
366
₄₃Háziba azt kaptam, hogy A g(x)=3 ctg 4x függvényt kéne transzformációs lépésekkel ábrázolnom.
Amire eddig rájöttem, hogy a kotangens egy egy π periodikus függvény, és szerintem a függvény 4 πperiodikus lesz, de nem vagyok biztos benne.
Illetve Dg=R, és hogy az alapfüggvényem a g₁(x) = ctg x lesz.
Ábrázolni nagyjából tudom, az a problémám, hogy nem tudok rájönni hogy kéne transzformálni. Órai munkából következtetve még a g₂, g₃, g₄ függvényeket kéne megkapnom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény, Transzformáció, Kotangens
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

5
Készítem
0

Csatoltam képet. Bedőltem a nyújtásnak, de a belső 4-szerezés negyedére zsugorít!

Mivel ellenőrizem a függvényt az ábrázolt függvény sajnos a 3ctg(1/4x) , de a feladat nem ez.
Újratervezés! :D
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Függvényábrázolás ellenőrzésére szupr jó kis geogebra progi. :D
https://tananyag.mdoe.hu/mod/book/view.php?id=46&chapterid=1611
A csúszka beállításával tudsz transzformálni.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet. Saját szerkesztés!:D
Módosítva: 5 éve
0