Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
470
Mekkora a középponti szöge annak a körcikknek amelynek területe 6,75 cm² sugara pedig 3 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a középponti szög radiánban mért értéke: K

a körcikk területe:

T=0,5*K*R^2 lesz, vagyis

6,75 = 0,5*K*9

K=6,75*2/9 = 1,5 radián

ami fokban mérve: 85,94°
Módosítva: 5 éve
0