Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
PLS Segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
pls
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
x + 3/4 = 5/2
x + 3/4 = 10/4 /-3/4
x = 7/4
b)
x + 5/8 = 3/7
x + 35/56 = 24/56 /-35/56
x = -11/56
c)
x + x+1 = 5/8
2x + 1 = 5/8 /-1
2x = -3/8
x = -3/16
d)
x - x - 4/3 = 3/2
2x - 4/3 = 3/2
2x - 8/6 = 9/6 /+8/6
2x = 17/6
x = 17/12



0