Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék a megoldásban.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1506
1, Hányféleképpen helyezkedhet el 10 házaspár egy sorban úgy, hogy a férjek a feleségük mellé kerülnek?

2, Az iskolai büfében már csak nyolc különböző sütemény van. Hányféleképp választhat ki ezek közül magának ötöt Alex?

3, Hány olyan háromjegyű szám van, amelynek minden számjegye páros?

4, Egy 30-as létszámú osztály vezetőséget választ: titkárt, titkárhelyettest, kultúrfelelőst, sportfelelőst és gazdasági felelőst. Hányféleképpen történhet ez?

5, Hány háromjegyű szám készíthető az 1, 2, 3, 4-es számkártyákból, ha mindegyikből egy-egy darab van?

6, Hány ötjegyű szám képezhető a 0, 1, 2, 3, 4 számjegyekből, ha, minden számjegy csak egyszer szerepelhet? b.) Ezek közül hány darab osztható 4-gyel?

7, Hányféleképpen lehet sorba rendezni a MATEMATIKA szó betűit?

8, Egy 32 lapos magyar kártyából 7 lapot kihúzva mi a valószínűsége, hogy
a.) legalább 1 piros van közte? b.) 3 király, 2 ász van közte?
c.) a kihúzott lapok közt van a „tökfilkó”?

9. Egy dobókockát négyszer feldobunk és egymás mellé írjuk a számokat.
a.) Hány darab négyjegyű számot kaphatunk?
b.) Hány darab páros?
c.) Hány darab 4-gyel osztható?
10. Hányféleképpen lehet kitölteni az ötös LOTTÓ-t, hogy egy szelvény kitöltésekor hármas találat legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Írjuk fel a házaspárok nevét papírlapokra az ábrának megfelelően! 10 kártyát 10! féleképpen rendezhetünk sorba. Ha
valamelyik lapon felcseréljük a nőt és a férfit, akkor is a feltételeknek megfelelő sorrendet kapjuk.
A párok akárhova ülhetnek, a megoldás tehát 10! szorozva 2 a tizediken hatvánnyal. megoldás 10!*2¹⁰.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
2, Az iskolai büfében már csak nyolc különböző sütemény van. Hányféleképp választhat ki ezek közül magának ötöt Alex?
Módosítva: 5 éve
1

3, Hány olyan háromjegyű szám van, amelynek minden számjegye páros?

Van 5 db páros számjegyünk. 0; 2; 4; 6; 8


3 helyen lehetnek számjegyek. Az első helyen 4 féle, mert 1 nem lehet, a másodikon 5 és a harmadikon is lehet mind az öt.
4*5*5= 100 lehetőség van
0

A TÖBBIT TEDD KI ÚJRA!!!!
4, Egy 30-as létszámú osztály vezetőséget választ: titkárt, titkárhelyettest, kultúrfelelőst, sportfelelőst és gazdasági felelőst. Hányféleképpen történhet ez?

30*29*28=24360
0


5, Hány háromjegyű szám készíthető az 1, 2, 3, 4-es számkártyákból, ha mindegyikből egy-egy darab van?

4 különböző számjegy 3 helyre

4*3*2=24 féle lehetőség
0