Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 4

Főoldal » Középiskola » Kémia
397
49cm3 25 oC hőmérsékletű és standard nyomású etén mekkora tömegű brómmal lép addíciós reakcióba? Írja fel a reakció egyenletét és számítsa ki a bróm tömegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
C₂H₄ + Br₂ = C₂H₄Br₂

1 mol etén 1 mol brómmal reagál.
24,5 dm³ etén 1 mol brómmal reagál.
24,5 cm³ etén 1 mmol brómmal reagál.
49 cm³ etén kétszer annyi, 2 mmol brómmal reagál.

1 mol bróm tömege= 2*80=160 g
1 mmol bróm tömege 160 mg
2 mmol bróm tömege 320 mg.
Módosítva: 5 éve
1