Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 3

Főoldal » Középiskola » Kémia
344
98,0cm3 25 oC hőmérsékletű és standard nyomású butadién mennyi 0,0800mol/dm3 koncentrációjú brómos vizet tud elszínteleníteni? Írja fel a reakció egyenletét és számítsa ki a térfogatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol standard állapotú gáz térfogata 24,5 dm³
4 mol standard állapotú gáz térfogata 98 dm³

98 cm³ gáz 4 mmol

CH₂=CH-CH=CH₂ + 2 Br₂ = CH₂Br-CHBr-CHBr-CH₂Br

1 mol butadién 2 mol brómmal reagál.
1 mmol butadién 2 mmol brómmal reagál.
4 mmol butadién 8 mmol brómmal reagál.

1000 cm³ brómos vízben 80 mmol bróm van.
100 cm³ brómos vízben 8 mmol bróm van.
1