Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlag, medián, módusz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
974
A 10. feladat kéne. A válaszokat előre köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
TK.203/10
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az átlagot gondolom te is ki tudod számítani, ha csak a saját jegyeidre gondolsz, akkor is hasznos dolog: Összeadod az összes jegyet, majd elosztod a jegyek számával. Ennél a feladatnál ez
(9*5+4*4+1*3)/14=64/14=4,57
A módusz a legtöbbször szereplő adat, vagyis jelen esetben az 5.
A medián pedig az a szám, amely, ha növekvő sorba rendezed az összes adatot, középen áll. Jelen esetben ez is 5.

A havi átlagok:
(4+5)/2=4,5
3*5/3=5
(3+5+4+5)/4=17/4=4,25
december ugyanaz, mint szeptember
(4+5+5)/3=14/3=4,67

A havi átlagok átlaga: (4,5+4,5+5+4,25+4,67)/5=4,58
Tehát nem egyenlő a két átlag.
1