Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma 14:00-ig kell elküldenem

Főoldal » Középiskola » Fizika
302
1 , Mekkora utat tesz meg és mekkora sebességet ér el a 2 m/s² gyorsulással indulo gépkocsi 20 s alatt?

2, Mennyi idő alatt tesz meg a kerékpárom 60m-t egyenletesen gyorsulva ha 6 m/s sebességet ér el? Mekkora a gyorsulása
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)

Sebesség kiszámítása:

a= v/t -- > v= a*t= 2*20 = 40 m/s sebességet ér el.

Az út kiszámítása:

v= s/t --> s=v*t= 40 * 20 = 800 m utat tesz meg.

2.)

Ugyanúgy, mint az előzőnél:

v=s/t --- > t= s/v = 60/6= 10 s
a= v/t -- > 6/10 = 0,6 m/s2




0