Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi köszi :)

Főoldal » Középiskola » Fizika
310
Egy 40 m/s sebességgel vízszintesen kilőtt nyílvessző éppen átrepül a várat 80 m-és szélességben körül ölelo vizesarkon. Milyen magasról lőtték ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A mozgás két részből áll. Egy egyenletes mozgásból, ami "t" ideig tart, amit ki tudunk számolni, valamint egy "h" magasságból álló szabadesésből, ami szintén "t" ideig tart.
t=s/v=80/40=2s
a magasság kiszámítása:
h=(g/2)·t²=(5/2)·2²=2,5·4=10m
(a "g" a gravitációs gyorsulás értéke, ami kerekítve 10m/s2
Módosítva: 5 éve
0