Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometriai számítás..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Tudnátok segíteni? Csatoltam képet..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Össze kell adni az arányokat. 1+2+3 = 6 arány egység
180 fok a háromszög belső szögeinek összege, azaz
180/6=30 fok egy arány egység.

alfa szög: 1*30 = 30 fok
béta szög: 2*30 = 60 fok
gamma 3*30 = 90 fok

Ellenőrzés:
1, 90+60+30=180 fok 180=180 pipa
2, az alfa szögnél a béta szög kétszer nagyobb? Igaz.
3, az alfa szögnél a gamma szög 3-szor nagyobb? igaz.

Kerületes:
x+3+x-3+x=50
3x = 50
x = 16,66

Ellenőrzés:
16,66+(16,66+3)+(16,66-3)=?50 (kerekítés miatt csak 49,8, de igen, jó)

Az 'x' értéke 16,66 cm.

----------------------------
Ha helyesnek, hasznosnak véled a hozzászólásomat, jelöld megoldásnak!




0