Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Levezetéssel kéne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos pls
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
100. feladat
a) 5/2 = 10/4

X + 3/4 = 10/4 /-3/4
X = 7/4

b) 3/7 = 24/56
⅝ = 35/56

X/56 + 35/56 = 24/56 /•56
X + 35 = 24 /-35
X = -11

X/56 = -11/56

c) X/8 + X+1/8 = ⅝ /•8
X + X + 1 = 5
2X + 1 = 5 /-1
2X = 4 /:2
X = 2

X/8 = 2/8
X + 1/8 = 2 + 1/8 = 3/8
0