Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
336
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Alapképletünk: v=s/t

a)
alapképletet átforgatva: t=s/v=135[km]/45[km/h]=3h (=10800s)

b)
2,5h = 150 min = 9000s
megint forgatunk: s=v×t=15[m/s]×9000[s]=135000m.

c)
első szakasz: 135km=135000m utat tesz meg 45km/h : 3,6 = 12,5m/s sebessggel
második szakasz: 135000m utat tesz meg 15m/s sebességgel
Mivel mindkét útszakasz egyenlő hosszúságú, ezért: (12,5[m/s]+15[m/s])2 = 27,5[m/s]/2 = 13,75 m/s az átlagsebessége
0