Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Feladat: A négyzet oldala 9cm. Számítsátok ki a négyzet köré írt kör sugarát
Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
négyzet oldala: a
a2+a2=R2
 a2+a2 =R

Behelyettesítve a=9-et:  92+92 = 162 =12,73 cm
Módosítva: 5 éve
1