Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIA SOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
313
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
EN

Na: 0,9
Cl: 3,0
Fe: 1,8
O: 3,5
N: 3,0
H: 2,1
C: 2,5
Mg: 1,2

nátrium atomok között fémes kötés alakul ki (kicsi EN, könnyen teszi közössé, ami a fémes kötés jellemzője)
klór atomok között kovalens kötés alakul ki. (nagy EN)

`DeltaEN>=2.0` esetén ionvegyületekről beszélünk.

vas és oxigén atomok között még ionkötés alakul ki (átmeneti fém oxidok) `(DeltaEN=1.7)`

nitrogén és hidrogén atomok között `(DeltaEN=0.9)` kovalens kötés alakul ki.
nátrium és klór atomok között `(DeltaEN=2.1)` ionkötés alakul ki.
hidrogén és klór atomok között `(DeltaEN=0.9)` kovalens kötés alakul ki.
szénatomok között kovalens kötés alakul ki.
magnézium atomok között fémes kötés alakul ki.
Módosítva: 5 éve
0