Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika terület

Főoldal » Középiskola » Matematika
1799
Az egységoldalú négyzet oldalait mennyivel kell megnövelni, hogy az új négyzet területe két területegység legyen?
Határozza meg a növelés mértékének értékét két tizedesjegyre kerekítve!
Kérem,aki tud segítsen a feladat megoldásával,mert megakadtam.
A segítséget előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, Matematika, négyszög, számolás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Négyzet területe: T=a2
Eredeti négyzet: T1=a2, új négyzet: T2=(a+x)2=2, mert x-el megnöveltük az oldalakat.
(a+x)2=2
x= 2 -a, azaz: x=1,41-a

Tehát a növekedés mértéke a kezdeti "a" egységnyi oldalú négyzetnél 1,41-a (kettő tizedesjegyre kerekítve, egyébként  2 -a a pontos érték).
Módosítva: 5 éve
0