Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok ( 10.osztály )

Főoldal » Középiskola » Fizika
345
1. Egy pumpa végét befogva a benne levő levegő térfogata 0,7 liter. A térfogatát 0,2 literre nyomjuk össze. Mekkora lett a nyomás, ha a kezdeti nyomás 101 kPa volt, és a hőmérséklet nem változott?

2. Egy dugattyúval lezárt levegő térfogata kezdetben 5 liter, nyomása 101 kPa. Mekkorára csökkentsük a gáz térfogatát, hogy nyomása 280 kPa legyen? A változás során, a hőmérséklet nem változik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 10.osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mindkét eset izoterm állapotváltozás: p1*V1 = p2*V2

1. P1*V1/V2 = 353,5 kPa
2. V1*P1/P2 = 1,80l
Módosítva: 5 éve
1