Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
767

3, Egy téglalap egyik oldala 6cm, átlója 10cm. Mekkora a kerülete, területe? (Pitagorasz tételével számítod ki a másik oldalt!)
4, Egy négyzet oldala 12 cm. Számítsd ki az átlóját, kerületét, területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. a=6cm d=10cm b=? T=? K=?
b2=d2-a2
b2=102-62
b= 64 
b=8cm
K=2*(a+b)
K=2*14
K=28cm
T=a*b
T=48cm2

4. a=12cm
d=? K=? T=?
d=a* 2 
d=12 2 
d=16,97cm
K=4*a
K=48cm
T=a2
T=144cm2
Módosítva: 5 éve
0