Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány, arányos osztás

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
Az egyik osztályba 28 tanuló jár. Az angol nyelvet 2 csoportban tanulják. Hány tanuló jár az egyes csoportokba, ha a létszámuk aránya 3:4? Valaki segítene? Soss.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x+4x=28
7x=28
x=4

egyik csoport: 3×4=12, és a másik csoport: 4×4=16 vagy 28-12=16

Tehát 12 és 16 tanuló jár az egyes csoportokba.
0