Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
3100
egy kocka testátlója 12 cm, mekkora a kocka éle,felszíne,térfogata és lapátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
testátló: d=12 cm, azaz: a× 3 =12
a2×3=122=144
a1,2=+-48, de -48 az itt most geometriai értelemben NEM lehet megoldás.
Tehát a kocka éle: a = 48 cm

A=6×a2=6×482=6×2304=13824 cm

V=a3=483=110592 cm3 (=110,592 m3)

lapátló: d'=a× 2 =48× 2 =67,88 cm.
0