Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány, arányos osztás

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Egy 24 szeletes tortát osszatok szét három gyerek között 2:3:6 arányban! Hány szeletet kapnak külön- külön? Valaki segítene? Sos.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+3x+6x=24
11x=24
x=24/11

2×(24/11)=48/11, azaz kb. 4,36
3×(24/11)=72/11, azaz kb. 4,55
6×(24/11)=144/11, azaz kb. 6,55

Ezt nehéz lesz elosztani!!


0