Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonló téglalap területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1078
Egy téglalap rövidebbik oldala a = 2 cm, a kerülete 20 cm. Egy hozzá hasonló téglalap kerülete 30 cm. Mekkora ennek a téglalapnak a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, téglalap, Terület, egyenlet, 8. osztály, bonyolult, oldalai
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap két oldalának az összege a kerület fele, 10. Tehát a másik oldala 8 cm, a területe pedig 2·8 = 16 cm².
Ha a hasonló téglalap kerülete 20 helyett 30 centi, akkor minden oldala is a másfélszerese: 2·1,5 = 3 cm és 8·1,5 = 12 cm.
A területe pedig 3·12 = 36 cm²
1