Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
1075
A feladat:
egy test harmonikus rezgőmozgásának rezgésideje 1,6 sec, amplitúdója 4cm. Mekkora a legnagyobb sebessége és a legnagyobb gyorsulása?
Mekkora a test kitérése, sebessége és gyorsulása az egyensúlyi helyzeten való áthaladás után t=1,3 másodperccel?
(A grafikonhoz tartozó kidolgozott feladat a 19. oldalon található!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t=1,6 s
A=4 cm =0,04 m
---------------------
vmax=? amax=?

Számolás↓

vmax=A*ω
amax=A*ω2

Ezeket a képleteket kell használni, viszont hiányzó adat: ω
ω=2*π*f → ehhez ki kell számolni f-et → f=1/t =1/1,6=0,625 Hz
ω=2*π*0,625=3,92 1/s

vmax=A*ω=0,04*3,92=0,1568 m/s
amax=A*ω2= 0,04*3,922= 0,61 m/s2

Remélem tudtam segíteni! :) (A feladat második részét sajnos nem tudom.)
Módosítva: 5 éve
0